Cultura Bus

un proiect de educație prin cultură

copilărie | cultură | amintiri

Cultura Bus este un proiect cultural anual, inițiat în 2016, care are scopul de a expune și a atrage interesul pentru cultură al elevilor și liceenilor din regiunile cu acces limitat la cultură. Totodată,  proiectul își propune să contribuie la anularea marginalizării și la promovarea incluziunii sociale, dar și a dezvoltării dialogului interetnic din Republica Moldova. În mare, participanții la Cultura Bus sunt elevi ai școlilor și liceelor cu predare în limba română, rusă și găgăuză din UTA Găgăuzia și Transnistria. 

Programul Cultura Bus include vizite la muzee și galerii de artă, vizionare de spectacole de teatru, operă și balet, lecturi și discuții de carte, ateliere creative și de cunoaștere. 

 

 

Activitățile Cultura Bus au scopul să ofere copiilor experiențe noi, care să îi ajute să-și lărgească orizont cultural, să lege noi prietenii cu semeni din alte regiuni și să cristalizeze amintiri care vor avea efecte asupra vieții lor de adult.

 

Destinația Cultura Bus din 2016-2018 și 2022 a fost Chișinău, iar în 2019 și 2023 s-a trecut Prutul, pentru a ajunge la București. 

Sprijină Cultura Bus

Proiectul este susținut din surse private, mai cu seamă din cotizațiile asociaților Arbor. Edițiile din 2017 – 2019 au fost posibile grație susținerii primite de la prietenii Arbor!

 

Întreabă cum poți sprijini viitoarele excursii Cultura Bus: contact@arborinstitute.eu

 
În cadrul proiectului „Cultura Bus” 2023 au participat elevii Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” și autorii expoziției „Mythos – artă și mitologie” de la Arbor.art.room.

 

Excursia desfășurată la București în perioada 9 – 11 iunie 2023 a avut un program cultural intens, care a inclus vizite ghidate la muzeele de artă din Capitală (Pinacoteca Municipiului București, Galeria de Artă Europeană, Expoziția „Nicolae Grigorescu – Pictor al ethosului românesc” și Galeria de Artă Românească Modernă, de la Muzeul Național de Artă al RomânieiMuzeul de Artă Recentă și Muzeul K. H. Zambaccian) și vizionarea spectacolul de balet „Romeo și Julieta” de la Opera Națională din București

 

Ediția 2023 s-a bucurat de participarea domnului Radu Paraschivescu, scriitor și traducător și a Anei Traci-Neagoe, istoric și critic de artă. 

NEWSLETTER?

Înscrie-te pentru a primi noutățile ARBOR despre ultimele podcasturi, interviuri și evenimente.