Suflet rănit. Olga Kovtun

ARBOR EXPOZIȚII

Arbor.art.room găzduiește o expoziție de artă cu vânzare, în sprijinul artiștilor ucraineni

„Prieteni, mulți dintre voi m-au întrebat cum ar putea să-mi cumpere lucrările. Totul a rămas în Ucraina. Și cel puțin deocamdată nu am materiale ca să continuu să pictez. Dacă doriți să ne susțineți pe mine și pe fiica mea, puteți cumpăra fișiere digitale ale lucrărilor mele. Vă voi fi extrem de recunoscătoare… Slavă Ucrainei! Victoria va fi a noastră. Slavă armatei ucrainene!”

Olga Kovtun, 15 martie 2022

După o lună de război, multe artiste din Ucraina și-au găsit refugiu în Europa, lăsându-și în urmă iubiții, tații, frații, prietenii și atelierele de artă. Aceasta este și povestea Olgăi Kovtun, care și-au luat fiica și a fugit din fața ofensivei militare rusești.

Arbor.art.room (str. Transilvaniei nr. 11, sector 1) invită publicul bucureștean să-i susțină pe artiștii ucraineni. Galeria s-a mobilizat și i-a organizat Olgăi o expoziție, intitulată „Suflet rănit. Olga Kovtun”, astfel încât reproduceri digitale ale lucrărilor ei pot fi achiziționate pe 2 și 3 aprilie 2022, în intervalul 14:00 – 20:00. Chiar și simplul gest de a vizita expoziția are, implicit, o valoare simbolică. Veniturile obținute din vânzări și donații vor ajunge în întregime la Olga, care le va împărți cu Uniunea Națională a Artiștilor din Ucraina pentru a ajuta și alți creatori ucraineni, conform apelului de susținere lansat de președintele Uniunii, Konstantin Chernyavsky, pe 11 martie 2022.

Olga Kovtun (n. 1983) este o artistă plastică din Kiev, actualmente refugiată cu fiica ei în Muntenegru. Olga a absolvit Academia Națională de Arte Vizuale din Kiev în 2008. Artista deține mai multe premii, printre care Bursa Prezidențială pentru activitatea artistică (2012), Premiul Kiev pentru Artă (2015) și distincția Artist de Onoare al Ucrainei (2020). Olga Kovtun a participat la numeroase expoziții în Ucraina și în străinătate, iar lucrările ei se află în colecții private și publice din Ucraina, Polonia, Germania, Franța, Spania, Insula, SUA, Georgia și Rusia.

Artista este interesată de iconografie, de pictura monumentală și de șevalet. Stilul ei amintește de tehnicile iconografiei baroce și ale picturii flamande.

Arta, pentru mine, este viață. Un spațiu interior, profund intim. Fără granițe între lumea interioară și cea exterioară. Fără intrare, nici ieșire. Totul există într-un singur moment pe hârtie. Aceasta este o simfonie extraordinară, care mă duce spre o lume surprinzătoare, uluitoare. Un joc interesant, frumos.

Olga Kovtun

Expoziția „Suflet rănit. Olga Kovtun” oferă publicului posibilitatea de a achiziționa reproduceri în format print ale creațiilor pictoriței Olga Kovtun. Lucrările imprimate la cea mai înaltă calitate au dimensiunile originale ale tablourilor,  redând fidel culorile și calitățile artistice. Prețurile variază între 250 de RON pentru un poster de dimensiune mică și 550 RON pentru un poster de dimensiune mare.

Expoziția cu vânzare „Suflet rănit. Olga Kovtun”  se va desfășura pe 2 și 3 aprilie 2022, în intervalul 14:00 – 20:00, în spațiul Arbor.art.room (str. Transilvaniei, nr. 11, sector 1, București).

„Suflet rănit. Olga Kovtun”

Curator: Victoria Nagy Vajda

Arbor.art.room

Str. Transilvaniei, nr. 11, sector 1, București

2 – 3 aprilie 2022

14:00 – 20:00

 

<iframe width=”100%” height=”300″ scrolling=”no” frameborder=”no” allow=”autoplay” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/1243893088&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true”></iframe><div style=”font-size: 10px; color: #cccccc;line-break: anywhere;word-break: normal;overflow: hidden;white-space: nowrap;text-overflow: ellipsis; font-family: Interstate,Lucida Grande,Lucida Sans Unicode,Lucida Sans,Garuda,Verdana,Tahoma,sans-serif;font-weight: 100;”><a href=”https://soundcloud.com/radioromaniainternational” title=”RadioRomaniaInternational” target=”_blank” style=”color: #cccccc; text-decoration: none;”>RadioRomaniaInternational</a> · <a href=”https://soundcloud.com/radioromaniainternational/interviu-cu-curatoarea-victoria-nagy-vajda” title=”Interviu cu curatoarea Victoria Nagy-Vajda” target=”_blank” style=”color: #cccccc; text-decoration: none;”>Interviu cu curatoarea Victoria Nagy-Vajda</a></div>

Comments are closed.

NEWSLETTER?

Înscrie-te pentru a primi noutățile ARBOR despre ultimele podcasturi, interviuri și evenimente.